Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Днес Доган вади малкия скалпел, а скоро и големия!

понеделник, 5 март 2018 г.

Share this history on :
Фейк селями, партийни богаташи, трусове в държавата и нервният диалог с Анкара разболяха ДПС
„Имаш много поздрави от Шефа (Ахмед Доган – б. р.)“, предава по телефона дългогодишен депутат от ДПС на един от най-важните общински кметове от Движението. После на кмета се обяснява как едно лице, което дълги години е на хранилка в партията, трябва да спечели обществена поръчка за 3 млн. лева.
Скандално, грозно, потресаващо, нечовешко, но присъщо за богатеещи в България от политика. И нагло, защото разговорът за предадените телефони е преразказан от самия политик-бизнесмен, който си е „заплюл“ апетитния обект. Сиреч, ей сега ще „разкажа на кмета играта“.
Това за „поздравите от Доган“  и разказите как „до сутринта пихме уиски с Шефа“, е запазена марка на твърде много хора в партията, които станаха важни единствено и само благодарение на трите букви Д-П-С, но толкова им хареса, че продължават да "блудстват" с абревиатурата, с принцините и ценностите на партията.
Да, това не е единичен случай за притискане чрез „фейк селям“ (лъжлив поздрав).
Фейк-селямите са само един от симптомите, които показват колко тежко болно е Движението за права и свободи!
Първо, Доган не е пращал поздрави на кмета, за да фалшифицира конкурса и да даде едни 3 милиона лева на ясладжията;
Второ, ясладжията в деня на последните парламентарни избори обясняваше наляво и надясно, че „сега Турция ще разкаже играта България и ДПС“.
*
ДПС боледува. Колкото другите основни политически сили, но не иска да се излекува. Поне не и само. Чака си хирурга!
Времето е показало, че вътрешните боричкания са здравословни за ДПС, но границата отдавна е премината. Няма я хигиената в отношенията. Твърде много са лагерите по региони и в парламентарната група.
Не са един и двама тези, които си мислят, че постът „Председател на ДПС“ им приляга повече отколкото на Мустафа Карадайъ. „Чашата на благополучието от веенето на байряка“ прелива от облагодетелствани, които искат още и още. Депутати и членове на Централното оперативно бюро (ЦОБ) се държат като обидени милионери и забравят, че са само функция на партията. Че птичето на късмета за тях се казва ДПС, и ако не са били под партийните знамена на точното място в точния час, днес вероятно щяха да пишат постинги и да публикуват снимки във Фейсбук след тежкия гурбетчийски ден в Холандия или Белгия.
Артък много натежава и списъкът с тези, които смятат, че са онеправдани, защото не са станали депутати или членове на ЦОБ.
Като добавим и оня с фейк селяма и другия, който работеше срещу ДПС на изборите, а пак чака облаги от ДПС… се разбира защо толкова много етнически турци вече не гласуват за Движението.
*
Нервно и проблемно е в ДПС. Парите притъпиха сетивата на твърде много важни партийци. Често трусове в държавата са сочени с грешен епицентър – партийната централа или така нар. „Сараи“ в Бояна, защото го няма рефлексът за спасяване на партията, за съхраняване на каузата ДПС.
Ами, ако и сега скандалът „Гинка ще продава ток на 3 милиона българи“ удобно пак се насочи към ДПС? Има ли риск, когато държавата се тресе, вниманието на обществото отново да се фокусира върху ДПС? Кой ще отбива атаката, има ли играчи във върхова форма?
*
Освен за болното ДПС и трусовете в държавата, Доган няма как да отклони и друга важна тема от дневния ред. Анкара предлага нов формат на съществуване на „турските“ партии в България. От щаба на Реджеп Тайип Ердоган са търпеливи, правят стъпка по стъпка. Може би предлаганият формат е грешен почти като този със създаването на алтернативата ДОСТ, но Турция няма да спре да опитва обединение.
И ако приемем, че първият пратеник - депутатът Азиз Бабушчу, дойде да жъне онова, което е посял през 2016-та и особено до 26 март 2017-та и логично се провали, сега с мисията на „обединител“ е натоварен най-важният нашенец в Турция – успешният бизнесмен и почетен председател на Конфедерацията на балканските и румелийски турци Турхан Генчоглу.
Този човек е син на покойния Мюмюн Генчоглу, от когото светът научи, че в България асимилират турците. В началото на „Възродителния процес“ милионерът-изселник от Джебелско събра десетки хиляди на митинг на площад „Таксим“ и светът научи за репресиите на комунистическия режим в смесените региони у нас. Следват отрицателният доклад на организацията „Ислямска конференция" и наложеното ембарго на България, стопяването на годишния стокообмен с ислямските държави от 13 милиарда долара до няколко милиона, икономическата криза,… та чак до падането на режима на Тодор Живков.
Турхан Генчоглу не е случаен. Освен всичко, има дълг към баща си!
Какво предлага ДПС срещу тази настъпателност на Анкара и ходовете на „тарана“ Турхан Генчоглу?
Вярно е, че ДПС не се е карало с никого, и че партията ще извърши самоубийствен акт, ако приеме обратно Лютви Местан и компания, но… в Анкара са подразнени, че в централата в София по-скоро „тупат топката“. „Мозъчният тръст“ в партията или не знае или не иска да надгради предлаганата от Генчоглу „къща на обединението“ или да посочи силни аргументи, че този дом е обречен на разруха. Или не знае, или не иска да излезе победител от този опит за прегръдка ДПС-Анкара!?
*
Днес ще стане ясно, че ДПС се нуждае от хирург и че той се казва Ахмед Доган. Самият почетен председател ще покаже на своите, че няма да даде скалпела в ръцете на Ердоган.
И ако днес Доган има куража за извади малкия скалпел, а не само да се задоволи с тежката диагноза, скоро очаквайте да грабне и големия скалпел. Някои го наричат калъчка! И когато Доган я развърти, следват новини за политически трупове. Но днес е достатъчен само едни малък разрез! Колкото да покаже на всички, че в ДПС има не само шербет, а и болка. А възможен ли е консилиум (съвещание с участието и на други хирурзи)? Това Доган няма да разкрие на членовете на Централното оперативно бюро и Парламентарната група на ДПС, които днес са привикани в "Сарая". За всички по-важно е той да е жив и здрав.
24rodopi.com
Публикувано на 27 февруари в 24rodopi.com

0 коментара:

Публикуване на коментар