Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Защо Цвета Караянчева и Александър Симов „скриха топката“ на депутатите от ДПС

неделя, 18 март 2018 г.

Share this history on :
И когато в неделя гласувате, спомнете си за онези мракобеснически времена, когато ви сменяха имената, забраняваха ви да влизате в джамия, следяха ви да не купувате кочове за Курбан Байрам, глобяваха ви за турска реч… Братя и сестри, в нечии глави пак се върти идеята за „Възродителния процес“! Ние сме тук, за да не се повторят онези времена!
… и хиляди на площада изригват „ДПС, ДПС“, прекъсвайки пламенната реч на народния представител, който е кандидат за още един мандат!
*
Този митингов диалог „избирател – депутат“ се случваше много пъти в предизборни кампании от зората на демокрацията допреди 5-6 години. Нещо като запазена марка на ДПС!
Другите реагират, че подобни речи звучат зловещо за националната сигурност, но само турците в България от площада разбират 1 към 1 турците в България от трибуната. Че в естествения рефлекс няма нищо зловещо за България.
Не са страшни тези думи, те бяха задължителни за кандидат-депутатите на ДПС през призмата на преживяното от представителите на етноса и българската политическа логика.
Но, всяко нещо с времето си и ако сега някой се изправи пред 100 души в кърджалийско село и занарежда заплахите, в най-добрия случай ще му отговорят, че „не е в час“.
*
Какви депутати имаше ДПС едно време!? Ремзи Осман, Ахмед Юсеин… Къртеха с думи. Улучваха в десятката с темите, които повдигаха. Не бяха само „Възродителният процес“ или искането за малцинствени квоти във властта, за задължителното изучаване на майчиния език или проектите за мощна подкрепа на мюсюлманските настоятелства по региони от държавата…
Едно време в понеделник водещите заглавия в националните всекидневници бяха отражение на активността на депутатите от Кърджали. Едно време депутатите от ДПС, пристигналите за уикенда в избирателния си район, пишеха дневния ред на политическия живот.
Днес в Кърджали сякаш депутати имат само ГЕРБ и БСП. Цвета Караянчева и Александър Симов отдавна са „скрили топката“ на колегите си от ДПС.
А това е проблем не толкова на самите народни представители от Движението, а на ръководството на ПГ на ДПС.
Това, че председателят на партията Мустафа Карадайъ вече изненадващо се появява на селски събрания несъмнено е добра новина за партията. Вероятно тези срещи по места с лидера ще заредят избирателите с положителна енергия, но „горе“ трябва да доловят проблема с избутаните в ъгъла кърджалийски депутати на ДПС.
И да не им позволяват да напуснат парламента, защото следващият който ще заеме овакантеното място още по време на кампанията се срамуваше, че е кандидат от ДПС. Беше свалил от плаката си трите букви Д-П-С, които му осигуриха охолен живот. А за днешното му поведение и напъни да не говорим!
Публикувано в 24rodopi.com на 14 март

0 коментара:

Публикуване на коментар