Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Не си ти, когато си гладен (вече не си в Сараите)!

четвъртък, 21 юни 2018 г.

Share this history on :
Сараите са лошо нещо!
Казва Лютви Местан и… може би е прав, когато вече не е там. Ако не бяха Сараите, Местан вероятно още щеше да е чиновник в Момчилград, отговарящ за образованието. Или да отмята месеци и години от календара преди пенсия, като директор на някое от училищата в общината.
Прав може да е и партийният му другар Зюрфеттин Хаджъоглу, който също е хранен, а после прокуден от Сараите. Той е Брояч на Сараи.  Първо се пъчеше, че е бил в Сараите в София, а като го изхвърлиха, застана пред жителите на село Опълченско и с думи се опита да събори хем Сараите в България, хем в Сараите в Турция (чуйте аудиозаписа).
„Горе по върховете, в сарая, има един. Има и в нашия сарай в Турция, ние не го обичаме. И този в София също. Това го заявяваме категорично…
Промяната е във вашите ръце – на народа. Всички промени се правят от народа. Никой не може да застане срещу народа. И най-големият диктатор не може да тръгне срещу народа!“, редеше като народен трибун Зюрфеттин в село Опълченско, ама бързо влезе в час и се поправи, че под „нашия сарай в Турция“ визирал имението на Фетхуллах Гюлен в Пенсилвания. Повярвали са му, че Пенсилвания е в Турция!
С едната си именна комбинация Зюрфеттин е председател на изселническа организация, а с другата - един от лидерите на партия ДОСТ в България. С едното си име Зюрфеттин беше до Местан на 19 май в Джебел преди 11.30 часа, а с другото си име се качи на трибуната до турския посланик. А когато му дадоха думата, хиляди на площад „19 май“ го освиркаха.
Защото е грозно, когато пред селяните в Кърджалийско наричаш Реджеп Тайип Ердоган „диктатор“, а после да лазиш, докато си уредиш място на трибуната до посланика на Турция Хасан Улусой. Площадът освирка душманина на Ердоган!
Дори Данчо Ментата, който пък няма нищо лошо да има достъп до Сараите в България, но е яростен критикар на Сараите в Турция, освирка Зюрфеттин.
Сарайджия освирка сарайджия! Какво нещо е политиката!?
На трибуната в Джебел имаше и друг, който „умираше от кеф“, че ще го приемат в Сараите в София, ама и той вече не ги харесва. Добре си е научил урока от опекуна си - бившия Първи секретар на Българската комунистическа партия в Джебел Райчо Владимиров, но понеже днес е само с ранг „палячо“, няма смисъл от повече думи.
Важното е, че духът на баш комуниста на Джебел също беше на трибуната на площад „19 май“. Същият този оратор, който си ходи с духа на бившия Първи секретар на БКП в Джебел, от години се пробва да се намести в кандидат-депутатска листа на създадената от Ердоган Партия на справедливостта и развитието (АКР). През Сараите в София не успя да стигне до Сараите в Турция, остана му само духа на комуниста и последното изявление на Местан с 6-те точки - че който не харесва Ердоган, той не е хубав човек и т. н. Да се чуди човек, да не би пък бившите депутати Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов и Айдоан Али да са изтървали думички против Ердоган, и затова вече не са в групата на Лютви Местан!?
*
А знаете ли точно по времето на речите, скандиранията и дюдюканията на площад „19 май“ колко много хора имаше край сергиите и в заведенията. Като изключим артък количественото присъствие на полицаи и жандармеристи, може да се отчете, че хората край търговските и увеселителни обекти бяха повече от тези, които слушаха речи.
И така ще бъде на всеки 19 май в Джебел, докато на трибуната се качват хора, които до вчера са говорили едно, а днес - кръгом и пак напред с яростни слова срещу едни и угодно наведени пред други господари (Видеото показва как един от редовните оратори - изселникът Гюрчай Джем, обяснява, че правата и свободите си турците в България дължат на ДПС, как партията е богатство за България, и как едва ли не всички на площада в Джебел трябва да пазят това национално богатство докато са живи и т. н. Същият днес се е завъртял на 180 градуса, защото също е изгонен от Сараите).
Умориха се хората да слушат менте водачи. Писна им да гледат горе на трибуната кариеристи, които са наизустили речи, за да се харесат на важните гости от Сараите. Отвориха си очите, че пред тях е имало не водачи, а ходещи костюми, които чиято цел са единствено и само Сараите.
Публикувано в 24rodopi.com на 27 май

0 коментара:

Публикуване на коментар