Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Доган ще лекува ДПС, но заинтересовани около него крият симптомите на заболяването на партията

вторник, 25 септември 2018 г.

Share this history on :

Рубин вдигна цената на Доган, Карадайъ му е най-верен и честен,... започва интересна есен за актива – двудневен семинар през октомври, две заседания на ЦС до края на годината


 „Ако го няма Ахмед Доган, няма да я има и ДПС. В известен смисъл ДПС трябва да стигне нивото на Доган, защото в момента партията е болнава, а той е единственият ѝ лечител“, коментира в студиото на "120 минути" по bTV Илхан Андай от 24rodopi.com.
Доган би трябвало да е по-активен, за да сплоти партията и да възвърне доверието на електората обратно към ДПС, посочи още Андай.
Всички активисти на Движението приемали, че само Доган е лечителят на партията, но пресметливо криели истинските симптоми на заболяването, каза Андай, визирайки потока от грешна информация, която „тече“ в посока към „Сараите“.
Мустафа Карадайъ е най-верният човек на Доган, той дава и най-точната информация за случващото се в партията, отбеляза човекът на 24rodopi.com.
Той посочи, че за първи път от 2013 година Доган се появил в централата на ДПС, за да разговаря с американския посланик Ерик Рубин, това е и първата му среща с дипломат като почетен партиен председател.
По думите на журналиста, предстои „интересна” есен в ДПС. „В началото на октомври се очаква да има изнесен семинар за актива на движението (на 5 и 6 октомври), а след това в рамките на 2-3 месеца да има един или два Централни съвета. Мнозина казват че Доган се връща в голямата политика. Всъщност той не е излизал от тази политика”, коментира още Андай.
Във време на обтегнати отношения между САЩ и Турция, САЩ имат нужда от субект, който да насочи енергията си към Анкара и изглежда, че изборът им в България е ДПС, каза Андай по повод срещата в централата на партията на американския посланик Ерик Рубин и почетният председател Ахмед Доган и председателя Мустафа Карадайъ.

Колко е трудно да бъдеш ДПС – вчера проруска, днес проамериканска партия!?
   Защо в един и същи ден „върховете“ на партията се срещнаха с първите хора на Анкара и Вашингтон у нас? Готов ли е партийният актив да отбива провокации към електората, че ДПС сега е „американска маша“ срещу Ердоган - четете утре

В деня, в който зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов е разговарял с турския посланик Хасан Улусой, за първи път от 2015-та, висшият чиновник на американската администрация у нас е показал променената политика на САЩ към ДПС, отбеляза Андай, припомняйки как партията била наричана „проруска“, а Доган - „агент на КГБ“. И сега, при много страни съвпадения, американците подавали приятелска ръка.
„Лесно смилаемо и далеч от всякакви конспиративни теории е да кажем, че посланик Рубин след няколко месеца ще напусне България, а в богатата политическа палитра му липсва ярък цвят като Доган. Тази частица му липсва за бъдещи мемоари или за анализ как живеят хората в най-бедната европейска държава, в която политиците са далеч от тях“, каза Андай, отхвърляйки тази хипотеза, и прогнозира, че след срещата в централата ще има интересно продължение. Той припомни, че преди две години Софийски градски съд е отказал регистрацията на ДОСТ, но само 6 дни след срещата на Ерик Рубин в офиса на Лютви Местан, ВАС е регистрирал партията.
Винаги трябва да се отчита, че там, където се появява посланикът, се случват интересни неща, каза Андай. Според него и сега САЩ имат определени очаквания към ДПС.
„Около ДПС се топят ледове и откъм Анкара, и откъм Вашингтон. Топят се ледове и за някои от върхушката на ДПС, които пък са особено много доволни от управлението на ГЕРБ. Много от тях трябва да се научат да плуват или ще изпаднат от голямата игра”, посочи още той.
Според него посланието от снимката е насочено и към публиката вътре в страната, и към Анкара, и към Москва.
„В последните години – от есента на 2015 г. до днес, ДПС са в нокдаун, държат се като болнав политически организъм. Тази снимка иде да покаже, че този човек е единственият лечител на този болнав организъм”, смята журналистът.
„Тази среща можеше да остане скрита, за отбелязване е, че снимката се появява със скучното съобщение за какво е говорено. Явно те искат тази снимка да се появи, да има анализи в медиите и този човек или група от хора, които трябва, да разберат, че е имало такава среща”, посочи Андай.
24rodopi.com

0 коментара:

Публикуване на коментар