Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Кое е по-важно за Доган и Местан: Пеевски извън ДПС или кметовете с 3 мандата – аут от „Вот`2015“?

вторник, 9 юни 2015 г.

Share this history on :
Бойко Борисов иска достлук с ДПС, но ако Ахмед Доган и Лютви Местан освободят Движението от силния Делян Пеевски. Доган и Местан пък градят печеливша стратегия за „Местни избори`2015", но без участието на силните общински кметове на Движението с по 2 и 3 мандата.
На този хал изпадна Централното оперативно бюро на ДПС днес – да се разделя със силните си кадри.
„Когато Делян Пеевски напусне ДПС, тя ще стане удобна за разговор с другите партии. Кога – това си е техен проблем. Сега няма кой да им каже „добър ден" в парламента, много са трудни за партньор", обясни министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в понеделник. Думите му ще диктуват дневния ред на днешното заседание на ЦОБ на ДПС.
Нишанът на Бойко Борисов „Освободете се от Пеевски и елате на гости в Банкя" ще заглуши дебата от миналата седмица, когато за първи път ръководството на ДПС предложи да се въведе мандатност за общинските кметове. Който е бил 2-3 мандата кмет, да няма право на номинации за „Местни избори`2015", гласи предложението.
Срещу Пеевски едва ли ще се чуе лоша дума на заседанието на ЦОБ. Едва ли някой от така нар. „важни клечки" в Движението ще дойде на сбирката целунат от емоцията и ще си позволи да каже лоша дума за Пеевски. Кой? Кой? Много питанки „Кой?" има в аргументите на Борисов, но за вътрешнопартиен дебат най-могъщото „Кой?" е актив на самия Пеевски – Кой изкупува тютюна?
Силен си е, човекът!
Силни обаче се оказват и кметовете многомандатници. Как иначе да си обясниш играта на демокрация, докато си в опозиция, докато отляво и отдясно те налагат подобно на крошетата на Кличко, които инкасираше главата на Кубрат Пулев, и докато по места останалите готвят Анти-ДПС блокове.
Просто Доган и Местан могат да привикат всеки един неудобен кмет и да му обяснят как не трябва да са кандидатира и каква е цената на целия маньовър, без да е необходимо да изпускат от бутилката духа на чифтосването между прекалена демокрация и жажда за властова премяна. И тук има питанка „Кой?". Кой ще работи за изборни победи по общини, биха задали могомандатниците.
Какво ще се случи накрая?
Логиката казва, че по-скоро Бойко Борисов пипа в кухнята на ДПС, без да очаква шут за Пеевски, а почетният председател на ДПС Ахмед Доган и лидерът Лютви Местан опъват струните на актива, колкото да стегнат редиците.
24rodopi.com

0 коментара:

Публикуване на коментар