Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Кое тежи повече в искането на Георги Кючуков - общата кандидатура или капанът за Илия Илиев? Съгласил ли се е някой да води блока „Анти“

четвъртък, 25 юни 2015 г.

Share this history on :
Политическо театро играе лидерът на БСП в Кърджали Георги Кючуков и показва две неща:
1.Че няма потенциал да бъде ключов играч на „Местни избори`2015" в Кърджали;
2.Че съветниците му са по-калпави от времето на покойния Димчо Михалевски (нищо, че са същите), който безуспешно се опитваше да победи ДПС в Кърджали (Имаше потенциал Михалевски, но екипът му куцаше).
 3-тото, което трябва да е нещо от рода на „Червеният шеф" работи ден и нощ, за да има обща кандидатура за кмет на Кърджали", не се вижда на хоризонта. Невидимо е, защото лидерът на БСП не прави сериозни стъпки в тази насока, а блъфира и шакалкави с една единствена цел – да вкара по-силната партия ГЕРБ в капан и някак си да отклони вниманието от разкъсваната от битки БСП в Кърджали.
 Отишъл Кючуков на 25 юни и оставил на секретарка покана до Илия Илиев, лидер на ГЕРБ в Кърджали, за разговор, на който да го убеди, че само „общ, непартиен, равноотдалечен кандидат за кмет, определен след консултации", ще може да свали ДПС от власт в Кърджали.  И докато Илия Илиев, номиниран от ГЕРБ в Кърджали за кандидат-кмет, се върне в офиса и се запознае със съветите на Кючуков за преосмисляне на позицията на партията на Бойко Борисов за самостоятелно явяване на изборите в Кърджали, цялото писмо се появи в медиите. И прочете Илиев писмото в медиите и се усети как БСП се опитва да го води за носа като панаирджийска мечка.
 Да видим как ще реагират сега Илия Илиев и другите шефове на ГЕРБ в Кърджали? В елементарното политическо театро те нямат полезен ход. Каквото и да сторят, второто изречение ще бъде „Защото подкрепиха инициативата на БСП" или „Нали БСП ви казваше, бе, сега носете отговорност". Сиреч, ако спечелим – печелим заради БСП, ако загубим – трябваше да се подчиним на волята на БСП. Или нещо такова.
Кючуков и съветниците му вероятно доволно потриват ръце от баналния номер с поканата, който малката партия извъртя на голямата. И си мислят, че от ГЕРБ ще се хванат на играта.
Логично е от ГЕРБ с усмивка да обяснят, че нещата не стават така и да повторят, но задължително през медиите, аргументите си защо ще играят самостоятелно на местните избори. Добре би звучал и един абзац, в който се съберат насоките за сериозните политици, захванали се със сериозна кауза и приказката за жабата, която трябва да си знае мястото в гьола.
В медиите трябваше да излезе новина за проведен разговор, а не поредната декларация в стил „Ние ги каним, ама те се назландисват", защото този тип поведение а ла „карат се за баницата, а още не знаят кой ще я меси" би уплашило общия кандидат, ако въобще има такъв. Би си казал човекът: Тези си въртят сега такива номера, а какво ли ще ми поднесат, ако стана кмет!?
Иначе за популизма с поканата, БСП би постигнала много по-голям ефект, ако беше вмъкнала като подточка, че този общ кандидат може и да бъде етнически турчин, стига да е професионалист, свестен, местен и т. н… Хем партията ще избяга от въпроса „Вие сега Анти-ДПС блок ли правите? Или се готвите на 25 октомври да проведете етническо преброяване?", хем дори Бойко Борисов би се заинтригувал от хода им и би вдигнал телефона да каже на Илия Илиев: Тези там, кърджалийски хора на Миков, не са за подценяване, да знаеш!
24rodopi.com

0 коментара:

Публикуване на коментар