Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Лютви Местан брои часовете до регистрацията на ДОСТ, Доган е заложил на уравнението „Кой ще стане президент“

четвъртък, 7 юли 2016 г.

Share this history on :
Днес, на 3-ия ден от Рамазан Байрам, Лютви Местан очаква добри новини от Софийски градски съд. „Хабер"-ът за съдебната регистрация може да се случи и на 8 юли. Съдът все още няма практика да праща байрамски армагани, би отсякла Лилия Илиева (Съдия Лилия Илиева беше изтеглена при случайното разпределение да гледа делото за регистрацията на ДОСТ - б. р.) и да отложи „тежката си дума" с един ден.
Решението може да стигне до смесените региони и изселническите квартали в Турция и на 11 юли, понеделник, но не по-късно.
Във всеки свой флирт с феновете си в последните 10-ина дни – срещи с избиратели, учредителни събрания, ифтари и дори игра на карти, Местан ги зареждаше с оптимистична прогноза за решението на съда.
В крайна сметка над 400 опита за регистрация на партия у нас са получили одобрението на съда, Лютви Местан и адвокатите му ли ще се окажат най-големите аджамии, че да искат узаконяване на партията с провокативни текстове в Устава и другите документи на ДОСТ!?

*
Местан обаче може би тайничко се надява да получи отказ,  за да бъде още дълго време във вихъра си като жертва, да си доразвие ролята си на репресиран в демократични времена и когато му дойде време, да влети с летящ старт в легалната политика,  да лее красиви думи на опозиционер,… и не на последно място, за да не се наложи да мери сили с ДПС още тази есен на изборите за президент.
Да градиш партия от нулата през юли и август си е лоша шега на съдбата. И то в региони, където властва ДПС. И то със стари муцуни от ДПС. Трите букви не са порок, порочните практики и лошият имидж на ДПС са продукт на хората в партията. Когато си тръгваш от нея, не ставаш по-чист, а си носиш етикета от миналото.
Защо досега сте мълчали? Със стари лица нова партия ли ще правите?... Трудни са въпросите, на които Местан ще отговаря по села и паланки.
Едно време беше лесно. „Магаре да е, ама от нашите да е!" – Местан не е градил структури на ДПС, но много добре знае за какво иде реч. Този израз обаче вече не прави чудеса в смесените региони.
Много работа му предстои, мнооооого.

*
Какво прави ДПС в очакване на съдебното решение за ДОСТ? Нищо почти. От селските съвети до централата всички чакат какво ще каже Доган.
А какво прави Доган?
Някой ще рече, че №1 в ДПС от две седмици е на кеф заради поднесеното от Реджеп Тайип Ердоган към Владимир Путин извинение заради сваления руски самолет и обещанието Турция да изплати на Русия обезщетения, ако последната поиска това. Доган може да е на кеф, но не е заради бързите стъпки към подобряване на отношенията между двете големи държави.
Какво вече сме се аргументирали, Местан беше „отстрелян" за „цялостно творчество". Декларацията за сваления самолет беше само капката, в която той сам се „удави" като лидер на ДПС. Сваленият изтребител на границата със Сирия бе само удобна тема – доскоро носеше плодове на Местан, а вече „дава крила" за тезите на анализатори от ДПС.
Аритметиката на Доган е свързана с президентските избори. На бюрото му идват два листа със сметки. И на двете места е посочено, че най-важните проценти на почти сигурен балотаж за избор на държавен глава, ще дойдат от смесените региони в България. Единият от листовете ще отиде в коша в мига, в който съдът обяви решението си за ДОСТ. Единият отново вдига цената на ДПС, а на другия работно му заглавие вероятно е „Колко от 500 000 гласа може да ни отклонят Местан и Ердоган".
24rodopi.com
Очаквайте след решението на съда поредицата „Местанът на (Ер)Доган"

0 коментара:

Публикуване на коментар