Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

„Червен генерал“ не плаши Бойко Борисов, важни за крайния резултат са посланията на Слави Трифонов и „турските“ гласове

петък, 19 август 2016 г.

Share this history on :
1 500 000:1 400 000 и победа за кандидата на ГЕРБ на втория тур на изборите за президент!
Тази изборна математика, плод на комбинацията на „перфектното проучване само за нуждите на ключови играчи във Вот`2016", е отпреди два-три месеца. Анализът сочи, че БСП влиза в кампанията за президент, без да е посочена двойката, с „малко над 720 000 гласа", а ГЕРБ, без значение чия е фигурата под 4-те букви, с около 950 000 гласа.
В папките присъстват важните добавки за втория тур „Националистите ще демонстрират очаквана подкрепа за…, но немалко от тях ще се върнат в старите редици", „Реформаторите - скромно и не от сърце, но за….", „Изборните „гъбари" ще чакат важно послание, там е големият резерв" и други, които чертаят партийните стратегии за партньорства и флирт към пасивните избиратели.
Нещата, които се случиха (по-точно „изговориха през медиите") в последните седмици, са следствие на тези пролетно-летни настроения за есенния избор на държавен глава.
Ген. Румен Радев стана кандидат за президент на БСП по логиката на тази изборна математика, защото на „Позитано" 20 смятат, че той има потенциал да прибави към „червените" гласове още 400 000 бюлетини, че с визията „твърдата ръка" ще подсили калкулацията на левицата за втория тур с изненадващ брой откъснати гласове от националистическите формации и ГЕРБ. А скромната електорална армия на АБВ ще бъде капката, в която „ще се удави ГЕРБ". Така мислят БСП и партньори – видими и невидими.
Бойко Борисов редактира профила на кандидата на ГЕРБ през призмата на онова проучване и стъпките на БСП, но най-вече се терзае от това какви изненади му готви Слави Трифонов.
Шоуменът няма да се кандидатира за президент, но пък готви мегаконцерт в столицата броени дни преди гласуването за президент и за референдума, иницииран от екипа му.
Какво пък толкова от н`екъв концерт!?
Опитайте се на един бял лист да извадите най-важните думички за феновете на Слави Трифонов, за гласуващите за Бойко Борисов и за огромния процент избиратели – мечтатели, които преди всеки вот търсят на хоризонта „месията, който да изтегли България нагоре".
Не „червеният" генерал, а ходовете на Слави Трифонов терзаят Бойко Борисов. А така също и  500-те хиляди гласа в смесените региони, с които досега ДПС си гарантираше балансьорска роля, но сега и за тях има битка.
Слави Трифонов може да се окаже поредния експериментатор, който няма таланта да съзижда в българската политика, но харизмата му е достатъчна да откъсне толкова материал от ГЕРБ, че да гарантира победата на БСП и със скромен резултат. Особено ако онези 500 000 гласа се разпределят на двата бряга - ляв и десен на Вот`2016.
24rodopi.com

0 коментара:

Публикуване на коментар