Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Наистина ли Бойко Борисов мисли да състави ново правителство!? А обществената енергия?

вторник, 29 ноември 2016 г.

Share this history on :
„Избори до дупка“, палеше се в телевизионни студия преди дни един от неформалните съветници на премиера в оставка Бойко Борисов. Днес той направи „кръгом“ и обяви, че „ от снощи мисля, че ГЕРБ трябва да поеме мандата и да опита да направи кабинет, след разговор с останалите парламентарни групи“.
Ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, какъвто бе залогът на президентските избори, ще имаме същия раздробен парламент и „най-много Марешки да замени Бареков в него“. Новият кабинет пак трябва да е начело с Борисов, каза още неформалният съветник на премиера в оставка.
Става дума за юриста Георги Марков, който благодарение на членството си в СДС натрупа стаж като конституционен съдия. Днес той е виден гербер и гордо отчита, че Борисов е по-голям политик от Ангела Меркел. Интересно е дали идеята „Нов кабинет на Борисов в този мандат“, която е с привкус на провокация и „опипване на почвата“, е негова и е в характерния му стил „Ако Цецка Цачева не спечели изборите, от аптеките ще изчезне аспирина“ или „Спечели ли Румен Радев, ще се върнем в зимата на Жан Виденов“, или е игра на Бойко Борисов. Сиреч, неформално проучване на общественото мнение чрез „пуснахме един да плямпа, за да видим реакциите на другите“.
Ако Георги Марков не е самодеец, ако Бойко Борисов му шушне в ухото за нов маньовър покрай случилото се в Харманли, то възниква по-важният въпрос: Отчита ли премиерът в оставка и лидер на най-влиятелната партия у нас, какви изненади му готви натрупаната негативна обществена енергия на президентските избори?
Публикувано в 24rodopi.com на 26 ноември

0 коментара:

Публикуване на коментар