Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Що дири жена в напреднала бременност в хотел в джендема Ябълковец в снежния ад

неделя, 8 март 2015 г.

Share this history on :
„Прости хора" чуха за червения код в Кърджалийско и се юрнаха към Източните Родопи

Наш`те хора са мнооого прости!
Популярен израз, който е не толкова обида, колкото констатация за действията на всички ни. Като рефлекс от неприятни времена, щом чуем „Забранено" или „Не го правете", ние сякаш инстинктивно правим стъпка напред. Другото е инат и липса на разум.
Знаете ли, че в петък вечер един от закъсалите край Пчеларово беше тръгнал на ски уикенд в Пампорово, а колата му беше с така нар. „гуми хем за зима, хем за лято". От боксуването на автомобила и „паркирането" в канавката стана ясно, че за лято може и да стават, ама за зима – минал се е. Добрата новина е, че този „простак" отнесе само псувни. Другаде можеше и пердах да отнесе.
Каращите с летни гуми направо са бял кахър в белия ад в сравнение с другия случай.
Как да коментираме жената в напреднала бременност, гостенка в хотел (бившето селско училище) в Ябълковец. Със сигурност е чула за червения код в Кърджалийско, за което властите алармираха в последните дни на „малката пролет", както хората наричаха топлите дни от края на февруари и началото на март. Но въпреки всичко е тръгнала на почивка в джендема Ябълковец. Две трети от родените в това високопланинско село го напуснаха през годините, защото за тях Ябълковец си беше джендем (ад – б. р.). Диво място, това е най-точното определение.
В Центъра за спешна медицинска помощ бил получен сигнал за жена в напреднала бременност в хотел в отстоящото на над 25 километра от Кърджали село Ябълковец. Линейката потеглила веднага, придружавана от пожарна кола. Медиците успели да пробият до село Бойно и на 9-тия километър спрели. Пътят е затворен, падат дървета. В оставащите километри до джендема продължили с АТВ, но към разклона за Ябълковец пътят бил блокиран от паднали дървета, а с рязането и отстраняването им се заели огнеборците. Така, през така нар. „снежен тунел", все пак стигнали до хотела, където се оказало, че няма започнало раждане, болките на жената били преминали.
Някой би реагирал – а защо хотелиерът не е предупредил желаещите да почиват, че се задава страшен уикенд?
Да, бе, да! Това да се случи в България?
Нека отбележим и семейството, което вчера тръгнало към родопската си вила въпреки обявеното бедствено положение в района. Карали, карали донякъде, пък после почнали да звънят на спешния телефон 112 да искат помощ.
24rodopi.com

6 коментара:

Анонимен каза...

VSQKA OBSHTINA E DLUJNA DDA OSIGURI DOSTUP DO VSQKO NASELENO MQSTO,

a bremennata jena teb li shte pita kade da hodi ili ne

patishtata za kakvo sa

tova che nashte kmetove ne si vurshat rabotata horata nqmat vina

Анонимен каза...

znachi firmite na DOGAN ne mogat da se spravqt s pochistvaneto na snega

na ne padna 1 m.na vednaj

ako bqha zapochnali da chistqt navreme nqmashe da se stigne do tova polojenie

Анонимен каза...

ама много са ви зловредни статии ли да ги наречем или какво ? за червения код - хората не вярват вече на синоптиците, не познават.Никой не е очаквал - цяла зима не валя , та през март , когато идва пролетта ще вали .Бременните не са ли хора? Нямат ли нужда и те от почивка?

Анонимен каза...

Безразсъдни, невежи и безотговорни граждани са тези , които подценяват прогнозите на синоптиците.Глупостта не ходи по гората , а по хората.

Анонимен каза...

На простия акъл не се дава, той не чува и не вижда...какво повече да се беседва?

съхранение на стволови клетки цени каза...

Не знам дали става дума за прости хора, както някой е казал и тук сте го цитирали, но ето , че всичко е възможно.Може да е тръгнала да провери нейн близък или да го прибера а не на подобно място.Благодаря ви за статията и се надявам да ни пишете все по често. Хубаво е когато кажат за подобен код и предупредят поне да избягваме тези терени.Тук става дума и за един нов живот, който чака да се появи на бял свят в хубава атмосфера.

Публикуване на коментар