Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

„Наказателният автобус“ се изгаври с учениците, уплаши дори областния управител и депутатите

петък, 22 май 2015 г.

Share this history on :
В цяла България преписваха, ама само в Кърджали ги хващаха. Или учениците тук са будали, или местните преподаватели, квестори и директори са пъзльовци и позволиха единствено в област Кърджали да се извърши гавра спрямо учениците.
Това отбеляза един от кърджалийските учители по време на раздаването на няколко килограма награди за 24 май снощи в един клуб в Кърджали. Разбира се, не се престраши да го каже на висок глас, за да не остане без грамота от властта.
Учителите в Кърджалийско до един знаят какво точно се случи по време на матурата по Български език и литература.
Знаят кой изпрати с автобус 32-ма проверяващи, които нямаха право да крачат между масите в класните стаи и да се държат като надзиратели.
Знаят каква беше целта на тази наказателна акция.
Знаят и защо само в Кърджали и Ардино.
Не знаят само защо някои софиянци "играха" жиу-жицу с вратите в тоалетните, но това не от значение.
Въпросът не е в преписването, което беше факт в абсолютно всяка класна стая в България, а в унижението на 18-годишните от Кърджали и Ардино. Какъв старт в живота само, а!

*
Той е кебапчия. Един от най-харесваните кърджалийци. В последния месец спечели 13 000 лева. Чисти пари. С много труд. Прогнозата му за май е към 15 000 лева. Никога не е писал на матура, но има мнение за случилото се на 20 май.
„Нали всички разбраха, че от министерството са изнесли темата и са я продавали за 600 лева. Печелят повече от мен", отбелязва с усмивка кебапчията и продължава: „Мирише на избори в тая работа. Правят си мръсно един на друг, но за сметка на децата".
Към думите му може би трябва да прибавим и постнатото от „Пейо Яворов" във Фейсбук: „Успех на всички утре. Дано сте ме научили добре". Разбира се, и другия голям гаф с преместването на зрелостниците от Класическата гимназия в столицата от една сграда в друга, цял час след обявяването на темата. Познайте какво са правели между 8 и 9 часа тези ученици и дали Класическата гимназия сега няма да е в Топ 10 на отличниците от матурите.

*
След гаврата с учениците – ни вопъл, ни стон от властта. Представителят на държавата в Кърджали, областният управител Илия Илиев, можеше да вдигне поне телефон и да попита министър Тодор Танев защо е тази показност и „мачкане на ученици и учители". Министърът е „дръпнат", иначе уместна би била и шегата „Колега, да не би машината на времето да ни е върнала преди 1989 година и аз да не съм разбрал".
Кърджали има и петима депутати, които имат лостове да покажат на 18-годишните, че на 20 май не са ги готвели за хищници в живота, а се е случила грешка с временно надмощие на посредствените хора в толкова важен за младежите и девойките ден.

24rodopi.com

2 коментара:

Анонимен каза...

ДА МУ МИСЛИ ГЕРБ НА ИЗБОРИТЕ ЗА МЕСТНА ВЛАСТ.ОТПИШЕТЕ КЪРДЖАЛИ И
КИРКОВО.ЕТО ОТ ТАЗИ ГРЕШКА С ПОСЕЩЕНИЕТО НА МОН В КЪРДЖАЛИ ЩЕ СЕ ИЗГУБИ БОРБАТА ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е ЗАПОЧНАЛА.АМБИЦИИТЕ НА ЦВЕТА НЯМА ДА ПОМОГНАТ.ХОРАТА СА ОБИДЕНИ.

Анонимен каза...

Де да бяха матурите като тези преди 1989 , такава пародия поне не са били.Защо се политизира тази проверка .Сигурно се преписва навсякъде,но не всички са сред първите.Защо не отидоха в Разград например-миналата година са на последно място.Между другото там се говори български и без акцент.Явно са преценили ,че трябва да се уверят на место , а едва ли да се гаврят.И защо бързате с реакциите,може да се повторят големите успехи на Кърджали и другите , и тогава анализирайте и искайте извинения .А иначе имаше съмнения и сред много хора за
реалистичните резултати.

Публикуване на коментар