Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Стига вече с този министър и културата му! Борисов каза: Няма да го махам, болен е!

сряда, 13 юли 2016 г.

Share this history on :

Стига вече с този министър и културата му. От сутрин до вечер едни го разкъсват, други творчески колективи пък го бранят и величаят. Човек има чувството, че снощи Тодор Живков е направил изказване и на заранта партийни секретари под строй са изпратили колективите да скандират пред чуждо посолство. И всеки се престарава…

Няма смисъл повече.

Премиерът обяви, че се обадил на Вежди Рашидов, накарал му се и го накарал да даде пресконференция и да се извини. Рашидов изпълни точка по точка всичко. Извини се и на „журналиста на държавна ясла", и на уволнения „незаслужено" творец, и дори на тези, които не бяха се наредили на опашка за извинения.

„Извини се човекът, болен е знаете, и те сега се нахвърлиха върху него", сложи точка Бойко Борисов.

 

*

Че министърът на културата в България няма да си отиде както би си тръгнал от властта за подобни гафове министърът на културата в Словения, Австрия, Германия, Англия… е констатация, която не търпи опониране. Това е българския патент на демокрацията. Ние сме научили министрите си, че имат право на гафове, заради които в останалата част от Европейския съюз „падат глави" (не е само министърът на здравеопазването Петър Москов).

 

*

Вежди Рашидов може да е голям като скулптор и малък като министър - това никак не е важно. Има значение само да се съхраниш като силен човек. А силният човек сам си тръгва след думите на началника си.

 

*

Колкото до свободата на словото, след този скандал България ще падне още няколко позиции надолу. В момента заемаме 118-о място по свобода на медиите от общо 180 страни в класацията на "Репортери без граници". България е най-ниско класираната държава - членка на Европейския съюз. Вече сме в сегмента "Трудна ситуация".

 

24rodopi.com

1 коментара:

Анонимен каза...

Наредба № 5 от 20/02/1987 г. за болестите... боледуващи от тях имат особена закрила-съгласно чл.333, ал.1 от Кодекса на труда (цъкни в търсачката...)...

Публикуване на коментар