Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Рекетът на "умиращите": Или ни прибирайте в Сарая, или ще станем „турски ГЕРБ“!?

вторник, 19 декември 2017 г.

Share this history on :
ДОСТ е бил един голям балон! Това ще стане ясно на 24 декември в ардинското село Млечино. Няма го вече Сюлейман Гьокче, няма финансиране, няма да има и автобуси, които да закарат на площада изселници, които да аплодират на Лютви Местан и група.
На 26 декември в Могиляне, край Тюркян чешма, ще стане ясно, че партия ДОСТ вече е мъртва.
Пара йок, парти йок!
На 27 декември в Момчилград и селата,  които са дали жертви по време на така нар. „Възродителен процес“, възпоменателни речи и цветя за героите ще има само от ДПС.
За оня политически проект (добър или лош е друга тема), ще се говори само като „фалитът на един бизнес“. Сиреч, кой колко от огромния финансов поток е отклонил към себе си, кой кого е прецакал…
Колко много хора се подведоха!
*
Тези дни един от 10-те най-важни хора на партия ДОСТ в България беше постнал на стената си във Фейсбук фалшивата новина, че партия ДОСТ се вливала в ГЕРБ. И, че това е съобщил самият Лютви Местан в профила си във Фейсбук. И, че още в понеделник (11 декември) всички структури на ДОСТ щели да подпишат заявления за членство в ГЕРБ. И, че „самият Местан щял да се води в Партията на Бойко нещо като председател на турско говорящите в Герб“.
Нито в профила на Лютви Местан има нещо подобно, нито пък от понеделник се забелязват опашки пред офиси на ГЕРБ за подаване на заявления.
„Бъдете спокойни. Никого няма да продадем, никой не може да ни принуди да ви продадем“, това е написал важният партиец, който върви за сериозен човек. Сиреч, може да му се вярва. Не казва „това е измислица“, а „няма да ви продадем“!?
В същото време „новината“ за „турското крило в ГЕРБ“ става все по-оборотнаq благодарение на по-дейните Фейсбук-симпатизанти. Харесва им да бъдат харесвани от Бойко Борисов!
*
Депутатът от Меджлиса Азиз Бабушчу, отговорникът на Ердоган за България, отново стана желан гост тук. Два пъти в рамките на месец посети София и нито веднъж не потропа на вратата на ДОСТ. Затова път остана с часове в централата на ДПС, призна, че Анкара е направила голяма грешка с подкрепата си за партията на Местан, пожела турците в България да са единни… и поиска лидерите на ДОСТ да бъдат прибрани в ДПС. Да са значими по върховете на ДПС!
По всяка вероятност от ДПС вече са отговорили на Бабушчу, че:  - Първо, ДПС не приема обратно предатели;
- Второ, няма как външен на партията човек, да стане „нещо по върховете“, ако не е подал молба за членство в местния съвет – на село или в квартала в града.
Иде да разбере г-н Бабушчу, че ако ДПС даде канцелария на Местан в централата си, това би отдръпнало още избиратели от Движението. И, че ако Местан и групата му искат пак да станат „нещо по-така“ в ДПС, първо трябва да спечелят доверието на активистите в селото или в квартала.
Това най-важните хора в умиращата партия ДОСТ много добре го разбират и затова харесват „новината“ за бъдещата „турска част в ГЕРБ“. Виждате ли, ако не ни приберете обратно в Сарая, ще станем „армия под крилото на Бойко Борисов“.
Това е рекетът на умиращите!
Коментарът е публикуван на 13 декември в 24rodopi.com
На снимката: Този състав, с тези възгласи, няма да се случат тази година край Тюркян чешма

1 коментара:

Анонимен каза...

Лошо ли е да има нова партия...българите имат стотици а ние само ДПС

Публикуване на коментар