Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Комшуууу, чък, чък, Карадайъ гелмиш! Партията е жива!

сряда, 14 март 2018 г.

Share this history on :
-Комшуууу! Чък, чък, Карадайъ гелмиш! (Съседееее! Излез, излез, Карадайъ е дошъл!)
-Карадайъ каква работа има в нашето село?
-Събрание на ДПС има.
-Аааа, демек, партията е жива!
Този диалог е воден от двама възрастни жители на кърджалийско село, които от 1990-та до 26 март 2017 година все за ДПС са гласували. Не смеят да признаят дали и на последните парламентарни избори са подкрепили любимата партия, защото продължават да се притесняват, че в последните две години някой ги наблюдава и ще ги санкционира, ако не са гласували за другата, пропагандирана като „турска“, партия.
Толкова много питания имат тези двама верни на ДПС избиратели, толкова много болка са насъбрали през тези две години, толкова много искат да бъдат чути, че искат Карадайъ лично да ги изслуша и да разкаже за тях на самия Доган. Не искат други посредници.
Отмина ли периодът, когато на изселниците и на близките им в България беше внушавано, че ДПС е враг? Защо толкова дълго партийни активисти, общински съветници и селски кметове не си правеха труда да обяснят на хората какво се случва между Анкара и ДПС? Защо животът в планината пак стана толкова труден, че младите бягат на Запад? Защо на места има селски кметове, които получават субсидии за десетки декари земи, с които уредили близките си, но реално нивите пустеят, а в същото време желаещите да развиват земеделие нямат достъп до тях?...
*
ДПС се нуждае от промяна. В парламентарната група на Движението има вредни представители, в Централното оперативно бюро има хора, които „дърпат“ партията назад, в Централния съвет процентът на тези, които основно „разкарват костюми“ от провинцията до София и обратно, е твърде нездравословен за ДПС. За „ясладжиите“, които в преидзборната кампания до обяд имитираха дейност в полза на ДПС, а следодед се натягаха на представителите на другата партия, да не говорим – пак са се хванали за знамето и трите букви, които носят облаги.
ДПС се нуждае от голяма промяна. И изненедващата поява на Мустафа Карадайъ на селските партийни събрания заслужава адмирации. Инспектирането на местните партийни активисти е необходимост – някои до такава степен са усвоили движението „стар войник“, че могат и нищо да не правят, ама на книга да излязат отличници. Разговорът с избирателите пък е жизненоважен за ДПС.
Ако Карадайъ долови защо избирателите на ДПС пак ходят с наведени глави, той ще може да представи на Ахмед Доган точния доклад, максимумът истини за случващото се в партията, епикризата! И да започне лечението.
Ако това не се случи сега, ще стане след местните избори,… след загубени общини.
Публикувано на 13 март в 24rodopi.com

0 коментара:

Публикуване на коментар